Immobiliser


Immobilizeres kulcsokról
  
A gépjárművekben 1995 óta alkalmazzák az indításgátló rendszert, ami egy nagyon fontos védelem a gépjárműben .Több alkatrészből áll a leg egyszerűbbek egy 1, kulcsból és benne lévő transponderrel ami a gyújtás kapcsolóba helyezve kontaktusba lép az 2, olvasótekerccsel innen az infó továbbítódik 3, az úgynevezett immoboxba az itt létrehozott adat a 4, motorvezérlő egységbe, innen pedig a 5 motorba .
 
Immobilizeres kulcsok hordozzák a gépjármű indításához fontos adatokat. Kulcsmásolásnál meg kell győződni, hogy milyen transpondert tartalmaz a kulcs és ezalapján választjuk ki a másolási technikát. A kulcs profilja lehet hagyományos tollas szimmetrikus kulcs Pl: Opel F Astra , VW golf 3, stb lehet középpályás, ami a kulcs közepén végigfutó nútról kapta a nevét Pl vw golf4, fiat Ducató 2002 – től, Opel Astra g, stb és a hengeres mint pl Ford , Jaguár vagy kódkártyás mint Pl. Rrenault.

Az elkészült kulcs fejében található a transponder, amit másolunk elektronikus úton, ez lehet VW LT ID:12 , MERCI VÍTÓ ID:33-AS , VW ID: 33, 44, 46 STB , RENAULT ID:46-OSa fejlesztések során, egyre bonyolultabb és fejlettebb transpondereket hoztak létre fix és ugró, avagy változó kóddal. Az elkészült transpondert a kulcs fejrészébe helyezve a gépjármű indítható . Téves másolás vagy programozás esetén a gépjármű nem indul, sőt letiltja az elektronikát . Otthon soha ne szedje szét autókulcsát ne próbálja programozni mert súlyos károkat okozhat, mindenképp szakemberhez forduljon!
15.01.2014 - 14:26
Információ

Copyright by Topmister X Kft.